BAUKE MOLLEMA TOCHT


Vanaf de Vismarkt in hartje Stad ging zondagochtend 12 augustus de zesde editie van de Bauke Mollema Tocht van start met 1730 deelnemers.
De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: 65, 110, of 165 kilometer. Wij stapten op de fiets voor de versie van 110 kilometer.

Onderweg ligt op de kasseienstrook bij Zuidwolde een tussensprint. En bij het gehucht Pasop, vlak bij Enumatil, worden de deelnemers uitgedaagd een kilometer te ‘mollemalen’. Dat wil zeggen in de karakteristieke stijl van Mollema zo snel mogelijk een kilometer af te leggen.De routes voerden onder meer door Mollema’s geboorteplaats Zuidhorn. 

De tocht ging langs prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer, pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge en heeft als start- en finishlocatie de Vismarkt in Groningen.

Bauke Mollema ontving vandaag 1.750 fans die meededen aan de Bauke Mollema Tocht. De renners fietsten 65, 110 of 165 kilometer door het trainingsgebied van de Groninger. De Vismarkt in hartje Groningen was omgedoopt tot wielerwalhalla, waar ook de teambus van Trek-Segafredo te bewonderen was. Natuurlijk had Mollema alle aandacht voor de deelnemers en werden er veel foto’s gemaakt met de tourheld. De renner van Trek-Segafredo genoot zichtbaar van zijn fandag.

Voor het zesde jaar ontving Bauke Mollema zijn fans in Groningen. Op de Vismarkt kwamen honderden fietsers bijeen. Niet alleen fietsers uit de omgeving, maar ook ver daar buiten. Veel fietsers bleven na afloop gezellig zitten en ook het winkelend publiek in Groningen nam een kijkje bij de tourheld. De fietsers konden een kijkje nemen in het leven van profrenner Bauke Mollema en met bewondering werd de teambus bekeken. De nuchtere Groninger nam alle tijd voor een praatje en een foto en passievol liet hij zijn zelf uitgezette routes zien.

Het was heerlijk fietsweer voor een route van 65, 110 of 165 km, met af en toe een windvlaag, maar er was ook zon. De deelnemers lieten zich graag uit de wind houden door Bauke Mollema. Vol trots fietste Mollema als echte kopman voorop bij één van de vele pelotons die door het Groningse en Friese landschap trok. Hoogtepunten onderweg waren het fraaie Nationaal Park Lauwersmeer en de stuiterende kasseien in Zuidwolde. Twee uitdagende tussensprints onderweg zorgden voor een extra stimulans. De eerste sprint was bij Pasop, waar de deelnemers konden mollemalen. Bij de sprint over de kasseien in Zuidwolde was de tweede uitdaging. De snelste man en vrouw per locatie vielen hierbij in de prijzen. Dat Bauke een echte winnaar is, moest hij natuurlijk wel even bewijzen. Hij liet zijn fans onderweg zijn kwaliteiten zien.

Na de finish overhandigden organisator Le Champion en Bauke Mollema, namens de deelnemers, een cheque van €2322,50 aan het goede doel Fiets voor een Huis. Arry Wegdam van Fiets voor een Huis nam de cheque in ontvangst. 

Mollema kijkt met een goed gevoel terug op de dag. 

Stuurbordjes monteren.
Onze startnummers.

De eerste stempelpost.
Onderweg nar de 2e stempelpost.
Bij de 2e stempelpost.