Duinentocht (75 km)

 

Kleinschalige Duinentocht groot succes


8 augustus 2020

De eerste toertocht van Le Champion is weer een feit: afgelopen zaterdag fietsten we met 249 enthousiaste fietsers de Duinentocht. We kunnen zeer tevreden terugkijken op dit evenement die vanuit Castricum door de wonderschone Noord-Hollandse duinen liep. Mét start en finish, mét verzorgingsposten onderweg en mét een uitgepijlde route. Wij waren blij dat er weer samen gefietst kon worden en ook nog eens met prachtig zomerweer!

Bij Hotel Fase Fier in Castricum konden maximaal 249 deelnemers gefaseerd aan hun Duinentocht beginnen. Vanaf 8.30 ’s ochtends vertrokken er elk half uur 50 fietsers aan hun rit door de duinen. Zo konden we een maximale spreiding waarborgen van de deelnemers over de verschillende routes. Met de extra maatregelingen die genomen waren, hield iedereen zich bij de start/finish en op verzorgingsposten aan de veiligheidsregels.

Vrijwillige event manager Klaas Herder kijkt tevreden terug op de Duinentocht: “Deelnemers waren heel erg enthousiast dat ze weer mochten en hadden er echt zin in. Iedereen hield zich ook netjes aan de maatregels. Na afloop was het gezellig, maar verantwoord druk op het terras van Hotel Fase Fier. Het was natuurlijk ook een fantastische zomerdag.”

Deelnemer Ad van Es reageert op de ledenpagina op Facebook: “Zaterdag de eerste door Le Champion georganiseerde toertocht, de Duinentocht, gefietst. Prachtige rustige route, prachtig weer en prima geregeld”. Jacob Gouverneur bedankt ook alle vrijwilligers: “Gisteren de Duinentocht gedaan 75 km. Heb genoten dank aan alle vrijwilligers”.