Ronde van Nijmegen


De Ronde van Nijmegen is een schitterende wielertocht voor recreatieve wielrenners. De Ronde werd op 14 mei 2017 voor de zesde keer georganiseerd! Voor ons was het de 4e keer dat wij deze toertocht fietsten. De route is een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken dijk en glooiend heuvellandschap. Wij kozen voor de 120km. 

De Oude Holleweg is de moeilijkste beklimming in Midden-Nederland en kan zelfs de concurrentie aan met veel beklimmingen in Zuid-Limburg. Een echte aanrader dus! De ultiem rustige weg en het dichte bos zorgen voor de mysterieuze sfeer, de stijgingspercentage rond de 14% zorgen voor een hartritme rond de 200 slagen per minuut.
De beklimming start op het centrale plein in het dorp. Fiets hier de Nieuwe Holleweg in. Na 200 meter sla je rechtsaf de Oude Hollweg in. Hier begin het echte werk. De weg gaat hier langzaam naar rechts en dan wat scherper naar links. Pas na het Golden Tulip hotel begint de weg wat milder te worden, maar het is dan nog 400 meter licht stijgend naar de top. 
Aangekomen op de Oude Kleefsebaan kun je trots zijn op jezelf, beter dan dit gaat het niet worden in Midden-Nederland! 


Voor de start.
De start.

Onderweg
Verfrissingpost.
Verfrissingpost

De finishfoto.