Ronde van Nijmegen

 

Great Britain Ride
Het thema van de Ronde van Nijmegen was dit jaar ‘Great Britain’. Er werd extra aandacht besteed aan een aantal kleurrijke renners zoals Tommy Simson, Mark Cavendish en Bradley Wiggins (Sir Wiggo).

Voor de liefhebbers werd gezorgd voor Fish & Chips en Engelse Scones. Qua muziek was gekozen voor de Rolling Stones tot Radiohead en van de Beatles tot Belle & Sebastian. Er was ook een live coverband die Britse nummers speelde. Kortom, het werd weer een mooi wielerfeest!

Onze startnummers
De route

KLIMTIJDRIT OUDE HOLLEWEG
De Ronde van Nijmegen is een recreatieve toertocht en geen wedstrijd. Echter op de Oude Holleweg is er wel tijdwaarneming en wordt er een klimklassement opgemaakt voor de snelste vrouw, man en team. Het steilste stuk gaat 12% omhoog.

De Oude Holleweg is de moeilijkste beklimming in Midden-Nederland en kan zelfs de concurrentie aan met veel beklimmingen in Zuid-Limburg. Een echte aanrader dus! De ultiem rustige weg en het dichte bos zorgen voor de mysterieuze sfeer, de stijgingspercentage rond de 14% zorgen voor een hartritme rond de 200 slagen per minuut.

De beklimming start op het centrale plein in het dorp. Fiets hier de Nieuwe Holleweg in. Na 200 meter sla je rechtsaf de Oude Hollweg in. Hier begin het echte werk. De weg gaat hier langzaam naar rechts en dan wat scherper naar links. Pas na het Golden Tulip hotel begint de weg wat milder te worden, maar het is dan nog 400 meter licht stijgend naar de top. 

Aangekomen op de Oude Kleefsebaan kun je trots zijn op jezelf, beter dan dit gaat het niet worden in Midden-Nederland! Vergeet  op de top niet even te stoppen en om te kijken, tussen de bomen door heb je een prachtig uitzicht op de lager gelegen polders.