Ronde van Noord-Holland

Vandaag genoten ruim 5.700 fietsliefhebbers van de voorjaarsklassieker de Ronde van Noord-Holland. De deel- nemers gingen in waaiers over de dijk en de vele pelotons passeerden de bloeiende tulpenvelden. Onderweg werden wij uitgebreid verzorgd door de vrijwilligers en na afloop kregen wij als beloning het befaamde tegeltje. Al met al een geslaagde 45e editie van deze klassieker!

Het was vanochtend vroeg al een gezellige aangelegenheid op de startlocatie Oostzaan. Fietsmaatjes, groepen en de individuele fietsers ontmoetten elkaar voor de jaarlijkse aftrap van het fietsseizoen. Toen de stuurbordjes waren bevestigd en de eerste stempel was gehaald, werden de wegen in Noord-Holland gedomineerd door fietsers. Voor de genietende fietser waren de 40 en 60 kilometerroutes een heerlijke aangelegenheid. Wie van een uitdaging houdt kon zich inschrijven voor de lange routes over 110 en 160 kilometer.

Het weer zat de deelnemers en de organisatie mee. Op een enkele bui na bleef het droog en de wind zorgde voor extra uitdaging. Op de diverse verzorgingsposten was dit jaar gezorgd voor extra ravitaillering, waardoor de fietsers genoeg energie binnen kregen voor hun fietsrit.

Onze startnummers
Ready to go!!
Bij de start.

Alkmaar