De trainingsroutes.

Sommerset West naar Kleinmond. 

Kleinmond is een dorp in de provincie West-Kaap. De plaats is gelegen in de gemeente Overstrand. Het dorp heeft circa 6600 inwoners. 1en is zeer toeristisch vanwege zijn ligging tussen de bergen aan de kust, omgeven door bossen.

Kleinmond naar Franschhoek
Franschhoek is een klein plaatsje in de mooiste wijnvallei van de westelijke Kaapprovincie. Van 1688 tot 1690 kwamen 200 Franse Hugenoten naar het land. Zij kregen het gebied rond Franschhoek toegewezen om er zich te vestigen.
Ondanks het feit dat slechts een enkeling van hen ervaring had met wijn maken, hebben zij de wijnindustrie een nieuwe impuls gegeven.
Het toeristenbureau bevindt zich in een klein gebouw aan de Main Street, naast Dominic’s Pub. Rondom Franschhoek kunt uprachtige wijntours maken en in de wijnhuizen kunt u met de verschillende wijnen kennismaken. In het centrum bevindt zich het Huguenots Memorial Museum. Hun geschiedenis en redenen om naar Zuid-Afrika te komen worden hier uitgelegd.

Franschhoek naar Stellenbosch 
Stellenbosch is de hoofdstad van de wijnlanden en de tweede stad in Zuid-Afrika die door Nederlandse kolonisten is gesticht. De stad is schilderachtig mooi en staat vol met oude rietbedekte Kaaps Hollandse gebouwen en historische nationale monumenten. De wijngaarden met hun grandioze herenhuizen en prachtige terreinen zijn ook erg imposant.

Stellenbosch is gesticht als grensstad door gouverneur Van der Stel in 1679. Het stadje ligt in de westelijke Kaapprovincie in een prachtige en vruchtbare vallei. Stellenbosch is een van de oudste en best bewaarde steden van Zuid-Afrika. De stad is bezaaid met historische gebouwen van Nederlandse, Georgiaanse en Victoriaanse architectuur. Deze gebouwen staan in de schaduw van prachtige eiken. De mooiste gebouwen zijn te vinden in de Dorpstraat rond Die Braak (het dorpsplein).

Stellenbosch naar Melkbosstrand

Melkbosstrand naar Kaapstad

Kaapstad
Kaapstad is een van de mooiste steden van de wereld. De lengte van het verblijf maakt geen verschil, iedereen komt in de ban van de schoonheid van bergen, zee en wijngaarden. Kaapstad is de hoofdstad van de westelijke Kaapprovincie. Het is een stad met twee gezichten, Europees en Afrikaans. Het is een mengeling van eerste en derde wereld. Er zijn weinig plekken waar arm en rijk zo dicht naast elkaar leven. Ondanks deze verschillen is Kaapstad een ontspannen en veilige stad, die zeker niet overgeslagen mag worden.

De Tafelberg.
Deze berg is waarschijnlijk het meest karakteristieke en meest bekende punt van Kaapstad. Dit indrukwekkende bergmassief is bijna overal in de stad te zien. Het wordt vaak gebruikt als een baken, maar kan ook totaal verwarrend werken, omdat het er vanuit alle hoeken weer anders uitziet. De berg bestaat uit zandsteen en z’n hoogste punt ligt op 1085 meter, bij Maclears Beacon.

Zijn vlakke top, ofwel het tafelblad, heeft een oppervlakte van bijna 3km2 en biedt schitterende uitzichten over de stad, de voorsteden en de Atlantische Oceaan met zijn stranden.